Svatý Hostýn je v karanténě. Pro věřící se ruší bohoslužby uvnitř baziliky, čeká se na výsledky testů

15. září 2020

Za posledních 24 hodin přibylo podle krajské hygienické stanice ve Zlínském kraji 15 případů nákazy novým typem koronaviru. Další dva lidé zemřeli.

Církev kvůli karanténě ruší veřejné bohoslužby s účastí věřících na Svatém Hostýně.

Lidé ale o mše nepřijdou úplně.

Čtěte také

„Mše svaté se podle pravidelného rozpisu slaví i nadále. Sledovat je lze buď prostřednictvím kamery na obvyklých odkazech a venku v okolí baziliky, které bude ozvučené,“ je uvedeno na stránkách Olomouckého arcibiskupství.

Podle zástupců Matice svatohostýnské začne omezení bohuslužeb platit od středy. "Od středy se budou konat podle pravidelného rozpisu, ale bez účasti lidu podobně jako tomu bylo v době nejhlubší koronavirové krize," je uvedeno na stránkách Matice. 

Další informace pak budou známy ve čtvrtek. To totiž budou mít jezuité sloužící na svatém Hostýně výsledky testů.

Za posledních 24 hodin přibylo podle krajské hygienické stanice v regionu 15 případů nákazy novým typem koronaviru. K dnešnímu ránu jich hygienici napočítali od začátku pandemie 1248, v pondělí to bylo 1233 případů.

Ve Zlínském kraji zemřeli s covidem-19 další dva lidé. Od začátku pandemie zaznamenali hygienici úmrtí sedmi lidí, u kterých testy nemoc potvrdily, ještě v pondělí evidovali pět zemřelých.

autor: Český rozhlas Zlín
Spustit audio

Související