Střelba v Dražůvkách na Hodonínsku: zemřeli dva lidé, jedním z nich je místostarosta obce

24. květen 2019 13:29

V Dražůvkách na Hodonínsku se v pátek dopoledne střílelo. Při zásahu podle policie zemřeli dva lidé: jeden z nich je útočník, druhý místostarosta obce.

Kvůli střelbě v Dražůvkách na Hodonínsku zemřeli dva lidé, potvrdili to záchranáři. Jedním je původní útočník, zabarikádovaný v domě, druhým místostarosta obce, uvedla Česká televize

"Na místě jsme resuscitovali muže se střelným poraněním, přes veškerou naši snahu se nepodařilo obnovit jeho životní funkce. Na místě byl ještě jeden muž, u toho jsme pouze konstatovali smrt, která nastala v důsledku zranění neslučitelných se životem," řekla mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.

Když se policii nepodařilo navázat s mužem, který zřejmě střílel a zabarikádoval se v domě, kontakt, musela dovnitř vtrhnout násilím. Našla ho tam mrtvého.

„Po osmé ráno se ozvalo několik výstřelů. Podle policie by mělo jít o spor mezi sousedy, týkající se vody ze studny. Muž, který střílel, se zabarikádoval u sebe doma. Měl mít puštěné čerpadlo ve studni, která mu nepatřila. Soused na něj podal trestní oznámení, muž ale policistům neotevřel,“ sdělila České televizi Andrea Čandová. Serveru iDNES.cz lidé z obce řekli, že jde o podivína, který už dříve vyhrožoval sousedům.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související