Kriminalisté obvinili muže z vraždy v případu požáru v Kroměříži, při němž zemřeli dva lidé

26. duben 2019 09:26

Kriminalisté mimo jiné pracovali i s verzí, že mohl být spáchán násilný trestný čin a na základě prozatímních výsledků vyšetřování zadrželi sedmačtyřicetiletého muže.

Kriminalisté obvinili v souvislosti s požárem bývalé kotelny v Kroměříži, při němž na začátku dubna zemřeli dva lidé, sedmačtyřicetiletého muže z vraždy. Informovala o tom krajská policejní mluvčí Lenka Javorková. Muž je stíhaný vazebně, řekl soudce kroměřížského okresního soudu Roman Kafka.

Požár v Kroměříži

"Krajští kriminalisté si v průběhu prověřování převzali případ úmrtí dvou mužů, kteří zemřeli při požáru objektu bývalé kotelny v Kroměříži 7. dubna v ranních hodinách. Kriminalisté mimo jiné pracovali i s verzí, že mohl být na místě spáchán násilný trestný čin a na základě prozatímních výsledků vyšetřování zadrželi sedmačtyřicetiletého muže z Moravskoslezského kraje, kterého ve čtvrtek obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy," uvedla Javorková. S ohledem na vyšetřování policie další informaci neposkytla.

Okresní soud v Kroměříži dnes poslal obviněného muže do vazby. "Důvodem je obava z jeho vyhýbání se trestnímu stíhání a také obava z opakování trestné činnosti," uvedl Kafka.

Hasiči našli při zásahu v objektu ve Francouzské ulici dvě těla mužů bez známek života. Při požáru tam byla ještě žena, kterou odvezla záchranná služba do nemocnice k ošetření. Jedním ze zemřelých byl jedenačtyřicetiletý muž bez domova, který s druhou obětí v objektu pravidelně přebýval. 

"Škoda vzniklá požárem byla určena v předběžné výši 20 000 korun. Hasebním zásahem byly uchráněny hodnoty v předběžné výši 100 000 korun," uvedla bezprostředně po zásahu mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

autor: Tomáš Patrick Hyánek | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související