Sto kliků, čtyřicet dřepů a kliky na jedné ruce s výskoky – to je každodenní rituál šestasedmdesátiletého Boba Divílka

25. duben 2022

Přestože v červenci oslaví 77. narozeniny, bez problémů se dokáže poskládat do bedny o stranách ne větších než půl metru. Jak to dělá a jak se udržuje v kondici, prozradil zlínský rodák a bývalý šampion v kulturistice Bob Divílek v rozhovoru pro Český rozhlas Zlín.

Jeho energii a obratnost byste chtěli mít. Ve 12 letech se začal Bob Divílek ze Zlína věnovat gymnastice, od vojny pak kulturistice, se kterou se coby český šampion dostal i na mistrovství světa. Držitel 11 světových rekordů a propagátor zdravého životního stylu i ve svých 76 letech dál baví lidi svou silovou a elastickou show a stále se vejde do bedny o velikosti stran okolo půl metru. Co do ostatních neuvěřitelných výkonů naposledy před dvěma roky během 21 minut a 37 vteřin dokázal udělat rovných sto takzvaných angličáků. Ve fyzické kondici se udržuje nejen rozumnou stravou, ale i každodenním cvičením. „U mě je to tak, že když ráno vstávám z postele, tak si udělám takovou gymnastickou rozcvičku a pak si udělám sto kliků, čtyřicet dřepů a pak kliky na jedné ruce s výskokama,“ popisuje svůj ranní rituál Bob Divílek.

Na jaký další rekord se chystá? Co by podle něj měl člověk pro sebe udělat? Nejen to se dozvíte v rozhovoru s Bobem Divílkem.

 

Spustit audio

Související