Šťavnaté kuřecí řízečky
Co je na dnešním receptu zajímavého? Že je někde na půl cesty mezi mletým masem a klasickými plátky.
Budete potřebovat:
- 3 větší kuřecí prsa nebo kuřecí stehenní řízky
- 80g majonézy (cca 3 lžíce)
- cca 1 1/5 lžíce hladké mouky nebo 1 lžíce škrobové moučky
- 200g strouhaného sýra
- 2 vejce
- 1 lžička hořčice
- sůl, pepř
Postup:
- Kuřecí maso nakrajíme na menší kousky.
- V míse smícháme se strouhaným sýrem, majonézou, hořčicí, moukou a solí a pepřem.
- Zakryjeme a dáme přes noc do lednice.
- Druhý den rozpálíme v pánvi dostatečné množství oleje, lžíci do něj vkládáme menší množství kuřecí směsi a přitlačíme.
- Jakmile je z jedné strany usmažená, otočíme a dosmažíme.
- Podáváme s dipem a salátem nebo bramborem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.