Staronovým senátorem je Patrik Kunčar. Jasně zvítězil nad Liborem Lukášem

Volební účast byla necelých devatenáct procent.

Senátorem za Zlínsko zůstane uherskobrodský starosta Patrik Kunčar (KDU-ČSL). Ve finále dnes po čtyřech letech znovu porazil bývalého zlínského hejtmana Lukáše (za Soukromníky).

Kunčar získal 60,77 procent hlasů, Lukáš 39,22.

"Mám z toho obrovskou radost. Jsem moc rád, že na Slovácku a jižním Valašsku jsou lidé, kteří stále věří v dobro a nedají se koupit za peníze," řekl Kunčar.

Kunčar vyhrál už před týdnem první kolo voleb, získal 33,39 procenta hlasů. druhý Lukáš dostal 27,21 procenta voličů.

Patrik Kunčar v rozhovoru pro Český rozhlas Zlín uvedl, že podle něj je velkým problémem regionu doprava. Podle něj je třeba tlačit na co nejrychlejší dostavu dálnice D55.

„Jsem rád, že se konečně začal stavět obchvat Otrokovic. A důležité je také zabývat se elektrifikací Vlárské dráhy,“ řekl Kunčar. Ten za další důležité problémy považuje řešení situace malých obcí a bezpečnost. „Je důležité lobovat a snažit se posouvat problémy regionu dál,“ řekl.

Patrik Kunčar (45, KDU-ČSL) - senátor (od roku 2014) a starosta Uherského Brodu (od roku 2010). Studia na zlínské technologické fakultě VUT Brno v 90. letech nedokončil, v roce 2013 absolvoval andragogiku na Univerzitě Jana Amose Komenského v Praze (2013) a o dva roky později ukončil magisterské studium na Vysoké škole logistiky. Pracoval jako technický pracovník v České zbrojovce Uherský Brod (1994-1995), technik Geodetické kanceláře Bánov (1995-2001) a geodet ve společnosti Geomma (2001-2010).

Členem KDU-ČSL je od roku 2006. Do politiky vstoupil po komunálních volbách v témže roce, kdy byl zvolen do uherskobrodského zastupitelstva. O čtyři roky později se stal starostou města. Řešil například situaci po výbuchu muničních skladů ve Vlachovicích či po řádění osminásobného vraha v restauraci v Brodě. V minulosti neúspěšně kandidoval do zastupitelstva Zlínského kraje (2012) i do Poslanecké sněmovny (2013). Senátorem se stal v lednu 2014, zvolen byl v doplňovacích volbách. Má tři syny, letos v březnu pro Slovácký deník řekl, že jeho manželství prochází krizí.

Spustit audio

Související