Spolujezdkyně v pondělí večer nepřežila srážku dvou automobilů v Dolní Bečvě

Podle dostupných informací je žena první letošní obětí dopravních nehod ve Zlínském kraji. Loni zahnulo na silnicích v regionu 19 lidí.

Pondělní srážku dvou osobních automobilů v Dolní Bečvě na Vsetínsku nepřežila šestadvacetiletá spolujezdkyně z jednoho z nich. „Utrpěla těžká zranění, kterým podlehla po převozu do nemocnice. Okolnosti tragické nehody vyšetřují vsetínští kriminalisté,“ sdělil policejní mluvčí Petr Jaroš.

Pětapadesátiletá řidička osobního automobilu při odbočování vlevo pravděpodobně přehlédla vůz jedoucí v protisměru, kterému bezprostředně vjela do jízdní dráhy.
Petr Jaroš, mluvčí krajské policie

Nehoda se stala po 19:00 na křižovatce v obci. „Pětapadesátiletá řidička osobního automobilu při odbočování vlevo pravděpodobně přehlédla vůz jedoucí v protisměru, kterému bezprostředně vjela do jízdní dráhy, uvedl.

Čtěte také

Řidič se snažil srážce zabránit, strhnul řízení vlevo, nicméně i přes tento manévr do sebe obě vozidla narazila. Při dopravní nehodě byl poškozen i automobil jedoucí za odbočujícím vozidlem,“ uvedl mluvčí.

Pro vážně zraněnou spolujezdkyni z odbočujícího vozu letěl vrtulník. Transportoval ji do nemocnice, kde však svým zraněním podlehla. „Dechové zkoušky byly u všech osob za volantem negativní. Provoz na komunikaci byl po nehodě zcela uzavřen a policisté jej obnovili půl hodiny po půlnoci,“ doplnil Jaroš.

autor: Český rozhlas Zlín | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související