Špagety alá Kvapíci
K zajímavostem ohledně špaget patří to, že i když si je spojujeme především s italskou kuchyní, přímo z Itálie s velkou pravděpodobností nepocházejí.
Budete potřebovat:
- 2 cibule
- 30 dkg měkkého salámu
- 1 malý rajský protlak
- olej či tuk na smažení
- 5 lžic rajského protlaku
- tvrdý sýr
Postup:
- V hrnci podle návodu uvaříme špagety, které rozlomíme na polovinu.
- Poté připravíme omáčku.
- Na oleji osmažíme salám nebo třeba 500 g mletého masa.
- Orestujeme, přidáme protlak, půl litru vody a necháme vařit.
- Dochutíme solí, provensálským kořením, případně dalšími ingrediencemi podle chuti.
- Kdo chce, může omáčku zahustit moukou.
- Podáváme posypané nastrouhaným sýrem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.