Slavné dny i hodiny zrady. Stezka u zámku v Holešově seznamuje s českou historií

Připravená stezka přibližuje lidem nejdůležitější události uplynulých sta let od vzniku Československa.

Stezka po stopách české historie v zámecké zahradě v Holešově na Kroměřížsku seznámí zájemce se zásadními milníky dějin. Lidé při jejím absolvování musejí plnit zadané úkoly.

Připravená stezka přibližuje lidem nejdůležitější události uplynulých sta let.

"Zmiňuje vznik československého státu, jména prezidentů i tragické mezníky, které fatálně ovlivnily historii země, jako byl Mnichov nebo srpen 1968. Otázky jsou přitom rozděleny na dvě varianty. Jednodušší pro děti prvního stupně základních škol a složitější pro děti druhého stupně, gymnázia a širokou veřejnost," uvedla mluvčí Městského kulturního střediska Holešov Dana Podhajská.

Vyhrabat, posekat, očistit a poznat kulturu. Dobrovolníci z celého světa uklízejí židovský hřbitov v Holešově

Dobrovolníci uklízejí židovský hřbitov v Holešově

Do Holešova na Kroměřížsku přijeli dobrovolníci z Mexika, Španělska, Turecka a Francie.

Herní list si mohou zájemci vyzvednou v Městském informačním centru v Holešově a tam jej také po vyplnění odevzdat. Připraveny jsou odměny a pro prvních sto nejrychlejších znalců české historie také odznaky s oficiálním logem letošních oslav.

"Stezka je doplněná o obrázky dětí z holešovských základních škol a ZUŠ, které po značkou 100 let republiky celý školní rok kreslily a malovaly na téma historie a současnost rodného města. Městské kulturní středisko v tuto chvíli z obrázků připravuje velkou výstavu Děti slaví sto let republiky, kterou otevře v říjnu v arkádách zámku," řekla Podhajská.

Vystaveno podle ní bude několik desítek prací dětí ze všech holešovských škol i gymnázia. Výstava je volně přístupná a bude otevřená až do 28. října

Související