Sladké a slané chipsy
Stále nás doprovází dlouhé zimní večery. S rozmary počasí i omezením společenských aktivit se nabízí to, že se pohodlně zachumláme do deky a budeme si číst nebo dívat na film. Ideálně i poslouchat naše vysílání. A k tomu se hodí něco dobrého na zub!
Dnes vám recept Apetýtu nabídne dvě jednoduché verze jednoho domácího zobání – připravíme si chipsy. Začneme sladkou variantou, množství záleží vždy na počtu strávníků.
Sladké chipsy
- Omyté slupky z jablek rozložíme na plech s pečicím papírem a zasypeme krupicovým cukrem smíchaným se skořicí.
- Důkladně promícháme a rozprostřeme, aby se slupky nepřekrývaly.
- Pečeme asi 30 minut na 150 stupňů Celsia.
Slané chipsy
- Slanou verzi připravíme z bramborových nebo mrkvových slupek.
- Promícháme je s olejem, solí a kořením.
- Pečeme 10 minut na 200 stupňů Celsia.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.