Sjezd z D55 u Otrokovic bude po nehodě cisterny uzavřený až do středečního rána. Havárie se přitom stala už v pondělí

Až do středečních ranních hodin potrvá odklízení následků havárie cisterny na sjezdu z dálnice D55 u Otrokovic na Zlínsku.

Cisterna převážející saze havarovala v pondělí dopoledne. Policisté původně předpokládali, že exit bude zprůjezdněn dnes vpodvečer, i nadále však pokračuje přečerpávání nákladu, řekl dnes ČTK policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

"Náklad se stále přečerpává, předpokládáme, že to bude trvat až do středečního rána," uvedl mluvčí policie.

Po přečerpávání nákladu bude následovat úklid vozovky, teprve poté budou moci policisté dopravu v místě nehodu znovu zprovoznit. Uzavřen tak zůstává sjezd i nájezd na dálnici.

Převrácená cisterna u Otrokovic

Cisterna vezoucí saze havarovala na exitu 30 Otrokovice-sever, doprava je od té doby odkláněna. Řidič při nehodě utrpěl lehké zranění, dechová zkouška u něj byla negativní.

Při nehodě zasahovali kvůli úniku provozních kapalin také hasiči. "K úniku převáženého nákladu nedošlo, při nehodě však byly poškozeny nádrže na provozní kapaliny. Jednotky proto okamžitě zajistily vůz proti nebezpečí vzniku požáru a unikající provozní náplně byly zachyceny a přečerpány do náhradních nádob," uvedl mluvčí hasičů Pavel Řezníček.

Kvůli úniku na komunikaci a do přilehlé kanalizace byl na místo povolán také zástupce odboru životního prostředí z Otrokovic a odborník ze Správy a údržby silnic.

Převrácená cisterna u Otrokovic
autor: Tomáš Fránek | zdroj: ČTK

Související