Situace v brněnské Nemocnici milosrdných bratří se vrací do normálu

15. duben 2011

Situace v brněnské Nemocnici milosrdných bratří, způsobená odchodem skupiny lékařů, se pomalu zklidňuje. Za pomoci anesteziologů z jiných nemocnic, kteří se uvolili tam sloužit, byl v nemocnici zcela obnoven provoz. Infomovalo o tom vedení tohoto městského zdravotnického zařízení.

Kvůli odchodu skupiny anesteziologů krátce po ukončení odborářské akce Děkujeme, odcházíme musela Nemocnice milosrdných bratří v Brně řešit problémy se zajištěním potřebné péče o pacienty. Dokonce došlo i k jejich odlivu. Teď je nemocnice schopná se o ně plně postarat. "Mohu garantovat plné zajištění chirurgické péče. Platí to pro objednané operace i akutní péči. Nemám vůbec obavu, že by mohlo dojít k nějakému poškození pacienta. Ta situace se stabilizovala. Je tam dostatečný počet anesteziologů i intenzivistů a můžeme operovat cokoliv bez jakýchkoliv obav a problémů," uvedl primář chirurgického oddělení Nemocnice milosrdných bratří v Brně Josef Všetíček.

Vedení brněnské městské nemocnice zajistilo služby anesteziologů pomocí lékařů z jiných nemocnic. I tento stav by se ale měl brzy zlepšit. V nejbližší době by měly být podepsány pracovní smlouvy s dalšími anesteziology. "V tuto chvíli z těch sedmi až osmi máme pět stálých. Počítám, že v květnu počet bude sedm. Tomu odpovídá ten časový horizont," informoval o aktuálním stavu ředitel Nemocnice milosrdných bratří v Brně Josef Drbal.

Spustit audio