Silnice na Vsetínsku mohou namrzat, na horách je pokrývá sníh. Odpoledne a zítra hrozí tvorba ledovky

8. leden 2020 09:17

Silnice na Vsetínsku mohou místy namrzat, případně se na nich může tvořit náledí. To se může tvořit zejména v odpoledních hodinách a až do čtvrtečního dopoledne.

Vozovky ve středu dopoledne ve vyšších polohách pokrývá mnohde uježděná zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem. Silnice v ostatních částech okresu, stejně jako na Kroměřížsku nebo Zlínsku, jsou často po chemickém ošetření mokré a sjízdné jsou se zvýšenou opatrností. Vozovky na Uherskohradišťsku jsou většinou holé, suché a sjízdné bez omezení. Vyplývá to z údajů zveřejněných Ředitelstvím silnic a dálnic ČR.

Meteorologové: Pozor na tvorbu ledovky

Ve Zlínském kraji se ráno teploty pohybovaly od minus tří do plus jednoho stupně Celsia. Odpolední maxima by podle předpovědi měla dosáhnout maximálně plus čtyř stupňů Celsia. Přes den bude oblačno až zataženo, ojediněle s mlhami, a to i mrznoucími. Večer meteorologové očekávají od od západu déšť, také místy mrznoucí.

Na území celého Zlínského kraje platí od středy 16 hodin do čtvrtečního dopoledne varování před tvorbou ledovky. Důvodem jsou očekávané mrznoucí přeháňky, které mohou na promrzlém podkladu tvořit nebezpečné náledí.

Doporučení ke zmírnění následků jevu: Nebezpečí úrazů při uklouznutí. Problémy v dopravě, zvýšená nehodovost. Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven. Řidičům se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně. Počítat s prodloužením doby jízdy.

autor: Český rozhlas Zlín | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související