Silničáři opraví obchvat Bánova na Uherskohradišťsku, práce začnou v pondělí. Průjezd bude kyvadlový

7. červenec 2019 14:58

Obchvat Bánova otevřeli silničáři v roce 2009. Na povrchu se objevily počínající síťové trhliny a je potřeba jej znova zcelit. Práce by měly trvat přibližně dva měsíce.

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) začne v pondělí opravovat obchvat Bánova na Uherskohradišťsku. Je součástí frekventované silnice I/50, jednoho z hlavních tahů ze Zlínského kraje na Slovensko. Náklady přesáhnou 18 milionů korun. "Práce potrvají zhruba dva měsíce, vyžádají si omezení dopravy," řekl Českému rozhlasu Zlín ředitel zlínské pobočky ŘSD Karel Chudárek.

Obchvat Bánova se musí opravit

Obchvat Bánova otevřeli silničáři v roce 2009. "Povrch není ještě úplně špatný, ale už jsou tam počínající síťové trhliny a je potřeba ho znova zcelit. Takže on se lehce přebrousí, srovná a natáhne se nahoru vrstva mikrokoberce, což je asfaltová emulze smíchaná s kamenivem," uvedl Chudárek.

Délka opravovaného úseku je 4,5 kilometru. Po dobu rekonstrukce vozovky jím motoristé projedou kyvadlově, provoz budou řídit semafory. Obchvat je také možné objet přes střed Bánova, nepůjde však o oficiální značenou objížďku.

Stavbaři ve Zlínském kraji pracují i na dalších páteřních silničních tazích. Pokračují například v budování okružní křižovatky na silnici I/57 v Brumově-Bylnici na Zlínsku. Na jaře zahájili také rekonstrukci mostu přes Jalubský potok na silnici I/55 u Huštěnovic na Uherskohradišťsku a opravu mostu na silnici I/54 ve Strání-Květné na Uherskohradišťsku. Všechny uvedené úseky jsou s omezením průjezdné.

autor: pes
Spustit audio

Související