Barum Czech Rally Zlín se pojede letos o týden dřív, v polovině srpna, a opět i na Pindulu

26. červen 2019 08:06

Součástí programu bude i letos páteční cyklovyjížďka centrem Zlína, Green rallye pro vozidla s elektrickým a hybridním pohonem a už podvanácté Star rallye historických vozidel.

Barum Czech Rally Zlín se letos pojede o týden dříve než v obvyklém termínu na konci srpna, 49. ročník se bude konat 16. až 18. srpna. Soutěž nabídne 15 rychlostních zkoušek v celkové délce 219,6 kilometru na osmi úsecích. Po loňské odmlce se opět pojede klasický úsek Pindula, který se jel poprvé ve třetím ročníku v roce 1973.

"V loňském roce jsme nejeli tuto legendární erzetu z důvodu výskytu afrického moru prasat a rozhodli se pro bezpečnější variantu. Letos tento problém pominul a tradiční úsek vracíme opět do itineráře barumky," řekl dnes novinářům ředitel rallye Miloslav Regner.

Barum Rally

Ve srovnání s loňským rokem se obměnila bezmála polovina trati rychlostních zkoušek. Pořadatelé zařadili některé staronové úseky do sobotní etapy. Jde o rychlostní zkoušku Kostelany a úsek kolem Roštína.

Pořadatelé očekávají účast čtyřicítky vozů kategorie R5. Slavnostní start je v pátek 16. srpna v 16:00 z rampy na zlínském náměstí Míru. Cíl rallye s vyhlášením vítězů bude na stejném místě v neděli v 17:00. V pátek večer se pojede divácká erzeta v centru Zlína.

Součástí programu bude i letos páteční cyklovyjížďka centrem Zlína, Green rallye pro vozidla s elektrickým a hybridním pohonem a už podvanácté Star rallye historických vozidel. Barum rallye každoročně přiláká přes 200 tisíc diváků.

Loňský ročník vyhrál Jan Kopecký, a to počtvrté v řadě a posedmé v kariéře. Za továrním jezdcem Škody skončil s odstupem sedmi sekund na druhém místě Alexej Lukjaňuk z Ruska, třetí byl Španěl Dani Sordo.

autor: redakce
Spustit audio