Sendviče z citrónového chlebíčku
Tyhle sladké sendviče s džemem a smetanovým krémem ocení určitě každý výletník.
Budete potřebovat:
citrónový chlebíček:
- 150 g hladké mouky
- 75 g škrobové moučky
- 75 g krupice
- 250 g másla
- 150 g cukru
- 5 vajec
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 citrón
navíc:
- rybízová marmeláda
- 1-2 kelímky pudinkového dezertu
- 1 kelímek zakysané smetany
Postup:
1. K máslu přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, šťávu z poloviny citrónu a cukr a důkladně vyšleháme do pěny.
2. Přidáme vejce - jedno po druhém.
3. Mouku smícháme se škrobovou moučkou, krupicí a práškem do pečiva a přimícháme k máslové směsi.
4. Vlijeme do formy na biskupský chlebíček, kterou jsme vymazali tukem a vysypali moukou.
5. Pečeme asi 50 minut při 175 stupních. Pudinkový dezert rozmícháme a vmícháme zakysanou smetanu (případně lehce dosladíme).
6. Marmeládu rozmícháme dohladka.
7. Chlebíček vyklopíme z formy a nakrájíme na silnější plátky.
8. Polovinu jich potřeme smetanovým krémem, polovinu marmeládou a vždy dva spojíme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.