S rouškami a bez rodičů. Zlínští hokejisté přijali opatření kvůli covidu – 19

24. červenec 2020

V souvislosti s ohniskem šíření covidu-19 ve Vlčnově na Uherskohradišťsku evidují hygienici k dnešku 29 nakažených. Je to o tři nemocné více než ve středu ráno.

Nákaza se vyskytla v týmu dorostenců hokejového klubu PSG Zlín, oddíl o jednom nakaženém hráči ve čtvrtek informoval na svých webových stránkách.

"V této souvislosti evidujeme jedno nové onemocnění. Týmu dorostu byla nařízena karanténa, včetně provedení odběru na onemocnění covid-19. Opatření se týkají pouze hráčů dorostu. Je zřejmé, že nyní hokejisté, kteří jsou v karanténě, nemohou trénovat ani hrát zápasy, a to do ukončení karanténních opatření," řekla dnes ČTK Ševčíková.

Klub ve čtvrtek uzavřel PSG arénu, tedy menší ze dvou zlínských zimních stadionů, a nechal ji vydezinfikovat. Ode dneška pokračuje její provoz standardně. V PSG aréně i na sousedním Zimním stadionu Luďka Čajky nařídil klub povinné nošení roušek.

"Na tréninky a zápasy žákovských i mládežnických celků nebude povolen přístup rodičů a dalších osob. V rámci opatření je potřeba dbát na dodržení rozestupů mimo ledovou plochu," uvedli zástupci oddílu na webu.

V souvislosti s ohniskem šíření covidu-19 ve Vlčnově na Uherskohradišťsku evidují hygienici k dnešku 29 nakažených. Je to o tři nemocné více než ve středu ráno, ve čtvrtek ráno nárůst nezaznamenali. Kvůli ohnisku je v karanténě přes 150 lidí, v obci platí od soboty zpřísněná hygienická opatření. Nárůst počtu nakažených dnes ČTK potvrdila Vendula Ševčíková z Krajské hygienické stanice ve Zlíně.

Nákaza se ve Vlčnově objevila minulý týden, kdy ji testy prokázaly u osmi lidí. O nárůstu o 12 nakažených informovali hygienici v pondělí, v minulých dnech přibyli další pozitivně testovaní. "Probíhá trasování kontaktních osob u nových zjištěných onemocnění covid-19. Zdroj nákazy nelze jednoznačně přesně specifikovat, jedná se o respirační nákazu," uvedla dnes Ševčíková.

autor: Český rozhlas Zlín | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související