Růžencová pouť v Uherském Brodě opět nabídne úžasnou podívanou na pestré kroje poutníků i bohatý kulturní a duchovní program

1. říjen 2021 15:24

Letošní Růžencová pouť v Uherském Brodě proběhne od 1. do 3. října 2021. Pouť je největší akcí ve městě, sjíždějí se na ni tisíce lidí.

První říjnovou neděli se koná tradiční Růžencová pouť. Město Uherský Brod se nabídne neopakovatelnou podívanou na pestrobarevné kroje poutníků z Moravského Slovácka.

Církevní slavnost konaná v dominikánském kostele, ozdobená kroji brodských poutníků je krásným zážitkem. Program pouti v sobotu zahrnuje průvod se svícemi od farního do klášterního kostela, následuje mše svatá a noc mládeže.

Ve městě navíc probíhá velký jarmark, kde nechybí pouťové atrakce a krajové speciality, součástí programu jsou i hudební vystoupení. Na své si přijdou jak milovníci folklóru, tak fanoušci Leoše Mareše nebo skupiny Mirai

Čtěte také

V loňském roce byl program kvůli koronaviru ochuzen o kulturní část a stánky, letos už nabídne opět kompletní program, při kterém bude samozřejmě nutné dodržovat aktuální protiepidemická opatření.

Spustit audio

Související