Růžencová pouť v Uherském Brodě bude bez kolotočů i stánků. Kvůli covidu je to riskantní

27. červenec 2020 08:44

Pouť, na kterou míří tisíce lidí, je plánována na 3. a 4. října. Město ale rozhodlo, že zruší stánkový prodej a pouťové atrakce.

Vedení Uherského Brodu rozhodlo, že zruší stánkový prodej a pouťové atrakce letošní Růžencové pouti. Účast tisíců návštěvníků a účastníků pouti hodnotí organizátoři spolu s hygieniky jako příliš riskantní.

Čtěte také

Pouť je největší akcí ve městě, sjíždějí se na ni tisíce lidí. Zatím není jasné, zda zůstane zachován duchovní program s průvodem městem a bohuslužbami.

„Celou věc kolem konání pouti jsme zvažovali dlouho. Jednali jsme s Krajskou hygienickou stanicí a také s přípravným týmem. Vzhledem k tomu, že uherskobrodskou Růžencovou pouť navštíví každý rok několik tisíc lidí, nejsme schopni zajistit ani požadavek ministerstva zdravotnictví, které povoluje konání akcí s účastí 500 osob. Po zvážení situace jsem navrhl zrušení konání kulturně-společenské části pouti,“ uvedl starosta Ferdinand Kubáník.

Jde o další velkou akci, která se letos v regionu konat nebude nebo bude jen v omezeném programu.

Nejely se třeba tradiční Jízdy králů ve Vlčnově a Kunovicích, nebude Barum Rally i Slovácké slavnosti vína v Uherském Hradišti.

autor: Český rozhlas Zlín
Spustit audio

Související