Rumové měsíčky

Marie Kuřimská z Uherského Ostrohu peče tyto měkké a vláčné zákusky, které možná znáte z kuchyní svých babiček.

Budete potřebovat:

těsto:
4 žloutky
4 bílky
180 g cukru
180 g másla
180 g hladké mouky
1 lžíce rumu

poleva:
300 g mletého prosátého cukru
1,5 lžíce vody
1 lžíce rumu/2 lžíce citrónové šťávy

Postup:

1. Žloutky třeme s cukrem, máslem a rumem do pěny.

2. Pak po částech přidáváme mouku a sníh z bílků.

3. Rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v dobře vyhřáté troubě.

4. Pak vykrajujeme skleničkou (nebo formičkou) měsíčky.

5. Poléváme je polevou, kterou si připravíme z příslušných surovin.

autor: Zuzana Plíšková