Rumové měsíčky
Marie Kuřimská z Uherského Ostrohu peče tyto měkké a vláčné zákusky, které možná znáte z kuchyní svých babiček.
Budete potřebovat:
těsto:
4 žloutky
4 bílky
180 g cukru
180 g másla
180 g hladké mouky
1 lžíce rumu
poleva:
300 g mletého prosátého cukru
1,5 lžíce vody
1 lžíce rumu/2 lžíce citrónové šťávy
Postup:
1. Žloutky třeme s cukrem, máslem a rumem do pěny.
2. Pak po částech přidáváme mouku a sníh z bílků.
3. Rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v dobře vyhřáté troubě.
4. Pak vykrajujeme skleničkou (nebo formičkou) měsíčky.
5. Poléváme je polevou, kterou si připravíme z příslušných surovin.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka