Recept v hantecu: Nanukový koláč s krémem neboli Nanukové bacóch

2. únor 2018
Vesele i Vážně o Víkendu

Štatlař Eda, pravidelný přispěvatel Vesele i Vážně o Víkendu, je pěkný mlsoun. Padl mu do oka recept, který znáte z Apetýtu. On ho ale převyprávěl v hantecu.

Žádný fedry sajtno, gefec mezi cajkama nevymáknete. Tentok betálné bacóch v čokoládový šolně má akorát takovó ranu. Velké děkovanec za recepis Miladě Bechové z Vedrovic.

V samce kaufněte véca, kafe, práškové cukr, mletý vorgle, milchnu, hrubýho aji hladkýho móčmena, vanilkový pudingy, čtvrtku máslířa, rumunsko, čokendu na klohnění a prdopeč.

Eši je stařka na štrece z hokny a valí ze Šrajbecu do Kéniku šmirglem, dá se to spichnót v laláču. Roztyplujte véca na bílsony a na žlótky.

Ty fest načechréte se zkaltněným kafem a cukrem. Vtrukněte do teho móčmena namíchanýho s prdopečem a vorglema a pak přidéte namrskané bílsonové sníh.

Migněte to na vymaštěné a mókó vysypané plech a šup s tym do pecmena rozfajrovanýho na kilo sedm pětek Celestýna.

Milchnu s móčmenem a pudingama svaříme na kašu a švihneme s tym na balkon. Až je to solidní kosygin, vrazíme to toho máslířa, kerýho sme zmixnili s cukrem, eště jednym žlótkem a štamprdló rumunska.

No a pak už to akorát natřeme na ten upecněné vál a polijeme čokoládó. Málcajt plotno!

Hantec déchá!

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.