Tři oříšky pro Popelku: analýza pohádky v hantecu

9. leden 2018
Vesele i Vážně o Víkendu

Jako vždy, i letos jsme o Vánocích na TV obrazovkách viděli klasickou pohádku Tři oříšky pro Popelku. Kdo z nás ji alespoň jednou neviděl? Ovšem nebyl by to Štatlař Eda, aby mu neuniklo pár drobných chyb, nedostatků a záhad, které pro vysílání VVV zanalyzoval.

Tak tedy, velebetálná merchnovo analytická sajtno, hrknem na to! Letos sice až na Štěpána, ale sténak ste v čóhně zblikli klasickó merchnu Tři lískáče pro Popelku. Libuška Šafránková jako paradajsová koňadra, Travex jako vymazlené hormónek s eště nevojetým šasi a všecky ty vály vokolo vod Božky Němcové.

Ale! Jako seriozním vědátorům nám s kolegó nemůžó bét šumafuk všecky ty fely a šlompárny, kerý ste možná taky zaregistrovali. Eši ne, já vám šplíchnu, co mě tam neštymuje:

Přinde mě divný, že za celé filmes nehóknó princovi ménem. Princ je přeci funkce a né méno! Tam možná bude nějaké matrikové levingr – eši von se nemenoval nejak nabok, třeba Filemon, René nebo Ervín…!

Ta mladá vod macechy byla Dora, ok, ale Popelka..? To taky néni v kalendářu!

A dál – všici sme zčóhli, že cejchy Popelka máchala v kaltnovým valdovým vasru, ale mydlo s jelenem nikde!

Holóbci…tak to je jasnačka. Blikšóny nám všeckém fachajó a aj když si zaslóžijó Tyršův odznak zdatnosti, tu turkyň a čočku spíš chálovali, než že jeli třídičku.

Pro véšky na dějepis néni žádná hokna uhádnót podle vohozů a těch paruk mejd in Chemlon Humenné, že to režižér uplacíroval do renesance, enom že…! Prosklený fenstry v těch cajtech měla akorát šlechta a jó óbr balíkáři. Ale statkářka?!

A taky by mě nesmírně interesovalo, kdo za Popelkó zabóchl ty vrata, když pilovala na tajňačku dom z kingálskýho candrbálu a všici měli bét vypleščení v regálech!

No, a jasné vál je, že jako inteligentním štatlařkám a páleném plotňákům vám nemusím ševelit, že je divizna eště dalších pár fligen:

-              jak se ty šolny vešly do lískáčů?

-              kdo Popelce v těch bojovéch podmínkách fachčil mejkap a hérstajling?

-              jak to, že v plným provozu majó všici furt bílý košile a nažehlený jóžly?

-              je Rozárka napojená na nejaký tajný informační kanály? Nebo odkaď góme, co je v těch lískáčích zamachlovaný a že ausgerechnet dneska hrnó snobáli hon na Bystróšku?

-              fakt měla Popelka jako jediná z celé sajtny haksnu dvaatřicítku?

Hantec déchá!

Spustit audio