Rajčatová omáčka s masovými koulemi
Dnešní recept není filmem pouze inspirovaný, ale dokonce v něm zazněl. I když jde o film zahraniční: kultovní Kmotr Martina Scorseseho s Marlonem Brandem v hlavní roli.
Budete potřebovat:
3 stroužky česneku
2 plechovky pasírovaných rajčat
2 lžíce rajského protlaku
1-2 lžíce cukru
trochu červenéhu vína
3 italské klobásy
olivový olej
sůl, pepř
masové koule (můžete použít třeba svou oblíbenou směs na karbanátky)
Postup:
1. Klobásy z obou stran opečeme na nakrájíme na kolečka.
2. Česnek nakrájíme nahrubo a krátce opečeme na oleji.
3. Přidáme protlak a pasírovaná rajčata a krátce povaříme.
4. Pak vmícháme hotové masové koule, kousky klobásy a zastříkneme červeným vínem.
5. Dochutíme cukrem a solí.
6. Na mírném plamení vaříme za občasného míchání asi 20-25 minut.
7. Podáváme s vařenými těstovinami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.