Při nočním požáru v Kosticích zemřeli dva lidé

5. říjen 2012

Dva lidi v noci na dnešek připravil o život oheň, který se rozhořel v kuchyni jednoho z rodinných domů v Kosticích na Břeclavsku.

Požár krátce po půlnoci zjistila obyvatelka sousedního domu, kterou probudil praskot a kouř. Žena zavolala policisty a hasiče.

V hořícím domě se našla také munice

„Protože uvnitř měli spát obyvatelé domu, policisté, kteří na místo přijeli jako první, z jedné místnosti silně zakouřeného stavení vynesli majitele (47), který nejevil známky života. Záchranu jeho přítelkyně (51) jim znemožnil hustý dým,“ popsal mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Zdravotníci museli další dva lidi odvézt do nemocnice, mezi nimi i dvacetiletou dceru majitele, která před smrtícím kouřem vyskočila z okna. „V domě hořela kuchyňská linka, požár se rozšířil také na další zařízení kuchyně a strop,“ upřesnil mluvčí Haid.

Zásah hasičům komplikovala informace, že je v domě větší množství munice a zbraní. Munice ale byla v jiné části objektu. „Byl přizván pyrotechnik, který munici zajistil a předběžně určil, že se jedná o třicet kusů, a to různého druhu,“ potvrdila mluvčí břeclavských policistů Hana Kejlová, „pyrotechnik také rozhodl o zneškodnění jednoho granátu z důvodu ohrožení života a majetku při případném převozu.“

Přesnou příčinu neštěstí teď zjišťuje vyšetřovatel hasičů, původce ohně je ale zřejmě znám. „Požár vypukl od dohořelé svíčky, která zapálila kuchyňskou linku,“ uvedla policejní mluvčí.

autoři: hon , gaj
Spustit audio