Pravidelný dopravní servis. Cestování po kraji zkomplikují uzavírky i železniční výluka

26. březen 2018 07:05

Cestování po Zlínském kraji mohou zkomplikovat výluky na železnici nebo uzavírky silnic a to částečné i úplné. Český rozhlas Zlín proto přináší přehled o dopravní situaci.

Na železniční trase Kroměříž-Otrokovice-Vizovice nahradí ještě dnes a zítra vlaky autobusová doprava. Výluka potrvá do úterní šestnácté hodiny. Důvodem je modernizace zabezpečovacího zařízení na vlakovém nádraží v Otrokovicích.

Řidiče čekají částečné i úplné uzavírky. S dlouhou objízdnou trasou musí počítat řidiči nákladních automobilů kvůli rekonstrukci silnice mezi Chvalčovem a Tesákem na Kroměřížsku.

Šéf krajských silničářů Bronislav Malý uvedl, že řidiči osobní aut na trase jezdit můžou, ala na několika místech bude provoz jedním pruhem řídit semafor.  Další uzavírka je úplná. Týká se Zlechova  na Uherskohradišťsku, kde se podle Bronislava Malého opravuje průtah.

Ve Zlíně-Štípě opravují ulici Zámecká. Silnici třetí třídy je nutné objíždět až do září po ulicích Nová cesta a Lešenská. Dopravní komplikace přináší i rekonstrukce autobusového nádraží v Holešově na Kroměřížsku. Cestující musí nastupovat a vystupovat na provizorních zastávkách. Jsou ale v blízkosti nádraží.

Do konce května je hustší provoz v Uherském Ostrohu a to kvůli opravám silnice první třídy číslo 54 v Blatnici pod svatým Antonínkem. Objízdná trasa pro osobní auta vede právě přes Uherský Ostroh.

Částečná uzavírka platí ode dneška také v Hovězí na Zlínsku, kde opravují průtah. Provoz jedním pruhem tam řídí semafory. Nákladní auta nesmějí na silnici mezi Velkými Karlovice a Solání na Vsetínsku. Objížďka vede přes Bumbálku, Prostřední Bečvu a Hutisko-Solanec

autor: pes
Spustit audio

Související