Pozor. Vlaky mezi Kojetínem, Kroměříží, Holešovem a Valašským Meziříčím čeká výluka

25. březen 2019 12:46

Na železniční trati číslo 303 z Kojetína na Přerovsku do Valašského Meziříčí na Vsetínsku bude tento týden ve vybraných úsecích platit mnohahodinová výluka.

V úterý nepojedou od rána do odpoledních hodin vlaky mezi Kojetínem a Kroměříží, ve středu mezi Kroměříží a Hulínem a ve čtvrtek mezi Holešovem a Bystřicí pod Hostýnem na Kroměřížsku. Dopravu cestujících po dobu výluky zajistí autobusy, řekla dnes ČTK mluvčí Českých drah (ČD) Vanda Rajnochová.

V úsecích Kojetín - Kroměříž a Kroměříž - Hulín potrvá výluka od 7:00 do 16:00. V úseku Holešov - Bystřice pod Hostýnem od 7:10 do 17:00. "Po dobu výluky budou všechny vlaky ve vyloučeném úseku nahrazeny náhradní autobusovou dopravou," uvedla Rajnochová.

V Kojetíně, Kroměříži, Hulíně, Holešově a Bystřici pod Hostýnem budou autobusy zastavovat poblíž jednotlivých výpravních budov. V případě obcí na trase na autobusových zastávkách. Omezení provozu na železniční trati souvisí s její plánovanou údržbou.

 Až do konce března musejí cestující počítat s omezením také na trati číslo 280, a to v úseku mezi Valašskou Polankou a Horní Lidčí na Vsetínsku. Kvůli údržbě a opravě zůstane vždy jedna ze dvou traťových kolejí uzavřena.

Z důvodu výluky proto mohou vlaky projíždějící zmíněným úsekem nabírat až desetiminutové zpoždění. V přípojných stanicích navíc podle webu ČD nemusejí být od zpožděných vlaků zajištěny přestupy na přípojné vlaky.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související