Potyčka mezi dvojčaty. Čtyřiadvacetiletý muž ze Zlínska pobodal nožem svého bratra

Čtyřiadvacetiletý muž z obce u Zlína pobodal nožem svého stejně starého bratra - dvojče. Za pokus o těžké ublížení na zdraví mu hrozí vězení na tři roky až deset let. Muž je ve vazbě.

Čtyřiadvacetiletý muž napadl po požití alkoholu svého bratra – dvojče – v sobotu v rodinném domě, kde společně žili s matkou. „Pouze shodou šťastných náhod nedošlo u pobodaného muže ke zranění těžkému až život ohrožujícímu,“ uvedla zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Čtěte také

Bratři se podle ní doma občas pohádali, většinou, když byli pod vlivem alkoholu. V sobotu od rána opět popíjeli pivo a víno. Z nejasného důvodu se začali po třinácté hodině odpoledne hádat a napadat.

„Jeden z nich vzal do ruky nůž s čtrnácticentimetrovou čepelí a svého bratra několikrát bodl do břicha. Zraněný zavolal po napadení na linku tísňového volání policie a napadení oznámil. Agresor z domu odešel,“ uvedla Kozumplíková.

Útočník skončil v policejní cele, kriminalisté podali po zjištění bližších okolností návrh na jeho umístění do vazby, který soudce okresního soudu akceptoval.
Monika Kozumplíková, mluvčí PČR Zlín

Záchranáři zraněného muže převezli do nemocnice, kde byl operován. Útočníka policisté brzy vypátrali. Dechová zkouška byla u obou bratrů pozitivní. „Útočník skončil v policejní cele, kriminalisté podali po zjištění bližších okolností návrh na jeho umístění do vazby, který soudce okresního soudu akceptoval. Dosud netrestaný muž skončil ve vazební věznici Olomouc,“ uvedla mluvčí.

autor: Český rozhlas Zlín | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související