Paraglidista uvízl na stromě na Kroměřížsku. Z výšky 30 metrů jej sundávali hasiči

6. leden 2020 09:54

Z incidentu, který se odehrál v neděli odpoledne u Chvalčova na Kroměřížsku, čtyřiačtyřicetiletý paraglidista vyvázl bez zranění.

Záchrana paraglidisty na Kroměřížsku

Hasiči v neděli odpoledne zachraňovali z koruny stromu u Chvalčova na Kroměřížsku uvízlého čtyřiačtyřicetiletého paraglidistu. Sundávali ho zhruba z třicetimetrové výšky. „Muž vyvázl bez zranění,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Paraglidista si pomoc přivolal mobilním telefonem. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanice Bystřice pod Hostýnem a lezecké skupiny hasičů ze stanic Zlín a Kroměříž.

Záchrana paraglidisty na Kroměřížsku

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že muž je nezraněn a ve výšce okolo třiceti metrů. Zásah komplikoval špatně dostupný terén. Hasiči tak museli techniku přinést ke stromu, na kterém muž visel,“ uvedla mluvčí.

Jeden z lezců vyšplhal za paraglidistou a spolu s dalšími kolegy muže spustil na zem dolů.

Podobný případ se stal v pátek u Milenova na Přerovsku. Hasiči tam třiatřicetiletého paraglidistu sundávali zhruba z desetimetrové výšky. I on vyvázl bez zranění. Muž v teplotách pod bodem mrazu uvízl s padákem ve větvích stromu zhruba na tři čtvrtě hodiny, než si ho všimli lidé projíždějící po dálnici.

autor: Český rozhlas Zlín | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související