Pórková omáčka

Tento rychlý a chutný oběd si Milena Tesařová z Brna připravuje sice jen pro sebe, ale klidně na tři dny najednou. Druhý den totiž omáčka chutná ještě lépe než v den uvaření.

Budete potřebovat:

pórek
cibule
máslo
sójová omáčka
zakysaná smetana
1 lžička škrobové moučky
sůl, pepř

Postup:

1. Pórek a cibuli nakrájíme a zpěníme na másle.

2. Podlijeme vodou a asi 10 minut dusíme.

3. Osolíme a opepříme, přidáme podle chuti sójovou omáčku.

4. Zahustíme zakysanou smetanou s 1 lžičkou škrobu.

5. Omáčku dáváme na špagety a sypeme strouhaným sýrem.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.