Pórková omáčka
Tento rychlý a chutný oběd si Milena Tesařová z Brna připravuje sice jen pro sebe, ale klidně na tři dny najednou. Druhý den totiž omáčka chutná ještě lépe než v den uvaření.
Budete potřebovat:
pórek
cibule
máslo
sójová omáčka
zakysaná smetana
1 lžička škrobové moučky
sůl, pepř
Postup:
1. Pórek a cibuli nakrájíme a zpěníme na másle.
2. Podlijeme vodou a asi 10 minut dusíme.
3. Osolíme a opepříme, přidáme podle chuti sójovou omáčku.
4. Zahustíme zakysanou smetanou s 1 lžičkou škrobu.
5. Omáčku dáváme na špagety a sypeme strouhaným sýrem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.