Policisté našli v rodinném domě ve Zlíně tři mrtvé. Případ vyšetřují jako vraždu

6. únor 2018 09:20

Tři mrtvé lidi nalezli v pondělí odpoledne policisté v domě ve zlínské místní části Podhoří. Případ vyšetřuje policie jako vraždu. Příčinu smrti objasní nařízená pitva.

 

Objevená těla podle policejní mluvčí Lenky Javorkové patří šedesátileté ženě, její čtyřiatřicetileté dceři a sedmatřicetiletému synovi.

O jejich nálezu informoval policii pětašedesátiletý příbuzný zemřelých. Na linku 158 zavolal v pondělí krátce po 13:30.

Mrtví několik týdnů

"V průběhu ohledání vyšlo najevo, že ženy a muž zemřeli už před několika týdny, možná měsíci. Příčinu úmrtí nám objasní nařízené soudní pitvy. I dnes budou kriminalisté na případu intenzivně pracovat a zjišťovat, zda nedošlo ke spáchání násilného trestného činu," uvedla Javorková.

Do prověřování byl podle ní nasazen maximální počet kriminalistů, tak, aby byla tragická smrt tří osob objasněna co nejdříve.

Na místo nálezu těl vyjížděli v pondělí odpoledne policejní hlídky, zlínští kriminalisté, psovod a následně krajští kriminalisté, kteří si vyšetřování případu převzali.

První letošní vražda

"Až do nočních hodin probíhalo ohledání místa činu, ke kterému byl přizván i tým soudních lékařů z Ústavu soudního lékařství Olomouc a státní zástupce Krajského státního zastupitelství v Brně - pobočka ve Zlíně," sdělila mluvčí. K prohlídce těl zemřelých přivolala policie i rychlou záchrannou službu.

Když se podezření ze spáchání vraždy potvrdí, půjde o první letošní případ ve Zlínském kraji. Loni policie v regionu evidovala tři vraždy.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související