Podlesníky
Vyskoušejte recept na tradiční pochoutku od Evy Mikeškové z Bystřice pod Hostýnem.
Budete potřebovat:
1 kg brambor
4 stroužky česneku
2 vejce
100 ml mléka
mouka podle potřeby
zelné listy
sádlo
sůl
Postup:
1. Syrové brambory očistíme a nastrouháme a důkladně vymačkáme vodu.
2. Přidáme vejce, trochu mouky, mléko, prolisovaný česnek a sůl.
3. Řídké těsto pak tence namažeme na zelné listy a pečeme v rozpálené troubě.
4. Při pečení podlesníky neobracíme a ihned po vytažení z trouby sloupneme zelný list, na podlesníku zůstane jeho otisk a také získá lehce nasládlou chuť.
5. Pomastíme z obou stran sádlem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.