Podlesníky

Vyzkoušejte recept od Marcely Krupikové z Kašavy.

Budete potřebovat:

250 g vařených brambor
250 ml podmáslí
100 g polohrubé mouky
sůl
100 g másla
skořice
mletý cukr

Postup:

1. Uvaříme brambory.

2. Vychladlé brambory oloupeme, pomeleme a smícháme s podmáslím, solí a moukou.

3. Rozetřeme natenko na vymazaný plech, upečeme.

4. Ještě teplé posypeme skořicí a cukrem a polijeme máslem.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.