Podívejte se, jak se změnila dětská léčebna v Luhačovicích. Ročně se v lázních léčí 1800 dětí

9. říjen 2019 09:44

Lázně Luhačovice modernizovaly dětskou léčebnu Vítkov.

V objektu léčebny přibylo deset pokojů, je v něm prostornější jídelna i vstupní hala. Investice si vyžádala 42 milionů korun, práce začaly loni v listopadu a trvaly do letošního června, řekl generální ředitel společnosti Lázně Luhačovice Eduard Bláha.

V léčebně je po rekonstrukci 108 lůžek. Celková kapacita dětských léčeben Lázní Luhačovice je 278 lůžek. Loni se v nich léčilo okolo 1800 dětí.

Malí pacienti mají v léčebně Vítkov k dispozici prostornější jídelnu, jejíž kapacita se zvýšila z původních 48 na 82 míst. Upraveno bylo i zázemí gastroprovozů. Rozšířil se zdravotní úsek, vznikla další pracovna pro individuální rehabilitaci. V inhalatorii jsou nové ultrazvukové inhalátory.

V druhé části přístavby vznikly čtyři pokoje, tělocvična a kolárna.

V luhačovických dětských léčebnách se léčí především nemoci dýchacího ústrojí, také obezita, nemoci trávicího ústrojí a kožní a onkologická onemocnění u dětí od 1,5 roku věku s doprovodem. 

Od roku 2013 investovaly Lázně Luhačovice do modernizace dětských léčeben přes 70 milionů korun, například do rekonstrukce pokojů v dětské léčebně Miramonti, kde byl také vybudován balneoprovoz.

autor: Miroslav Urubek | zdroj: ČTK

Související