Pikantní masové placičky

Pondělní Apetýt nabízí recept, který potěší milovníky pikantních chutí. Zároveň dodrží to, že bude recept odlehčeným a zdravým bodem vašeho jídelníčku. Masové pikantní placičky se totiž nesmaží, ale pečou v troubě.

Co budete potřebovat?

  • 400 g mletého vepřového masa
  • 2 vejce
  • 2 cibule
  • 6 středních brambor
  • 4 stroužky česneku
  • menší plechovku kukuřice
  • olivový olej
  • sůl, pepř, mletou červenou papriku, oregano, špetku chilli

Postup:

  1. V míse smícháme mleté vepřové maso a vajíčka.
  2. Přidáme brambory nastrouhané na jemném struhadle, cibulky nakrájené na malé kostičky a prolisované česnekové stroužky, přisypeme zcezenou kukuřici.
  3. Vše osolíme a dochutíme kořením, včetně pálivého chilli.
  4. Na plech vyložený pečícím papírem vytvoříme ze směsi menší placičky.
  5. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 stupňů a pečeme cca 35 minut.
  6. V polovině pečení obrátíme placičky a na závěr ještě potřeme trochou olivového oleje smíchaného se solí.

Tip: Servírovat můžete se zeleninovým salátem.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.