Peciválky od Aleny Sobotkové

Recept na peciválky od paní Aleny Sobotkové zazněl v Apetýtu 25. září.

Suroviny
Těsto: 500 g hladké mouky, 30 g droždí, 1 vejce, 100 g oleje (nebo másla), 125 ml mléka, 200 g den předem uvařených a oloupaných brambor

Obložení: 125 ml vařícího mléka, 400 g řídkých povidel, 200 g mletého máku, 200 g mletého cukru, 200 g rozpuštěného másla

Postup:
Ze všech surovin vypracujeme těsto a necháme ho vykynout. Z těsta tvarujeme malé bochánky, které potom necháme opět vykynout.

Troubu předehřejeme na 180 stupňů, plech vyložíme pečicím papírem a dáme na něho bochánky, které pečeme přibližně 20 minut.

Ještě horké peciválky dáme do velkého cedníku, které přelijeme nad mísou vařícím mlékem a řídkými povidly. Posypeme cukrem smíchaným s mákem a přelijeme rozpuštěným máslem.