Paprikový bůček
Chystáte na večer posezení s přáteli a rádi byste připravili nějakou lahůdku k zakousnutí? Recept z dnešního Apetýtu je snadný a lahodný. A ocení ho každý milovník masitých pochoutek.
Budete potřebovat:
masitý bůček
mletá sladká paprika
česnek
sůl
Postup:
1. Bůček uvaříme ve slané vodě doměkka.
2. Ještě teplý potřeme česnekem a obalíme v mleté paprice.
3. Zabalíme, uložíme do chladničky a necháme ztuhnout.
4. Krájíme na plátky a podáváme s pečivem nebo jím ozdobíme obloženou mísu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.