Paprikový bůček

Chystáte na večer posezení s přáteli a rádi byste připravili nějakou lahůdku k zakousnutí? Recept z dnešního Apetýtu je snadný a lahodný. A ocení ho každý milovník masitých pochoutek.

Budete potřebovat:

masitý bůček
mletá sladká paprika
česnek
sůl

Postup:

1. Bůček uvaříme ve slané vodě doměkka.

2. Ještě teplý potřeme česnekem a obalíme v mleté paprice.

3. Zabalíme, uložíme do chladničky a necháme ztuhnout.

4. Krájíme na plátky a podáváme s pečivem nebo jím ozdobíme obloženou mísu.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.