Ovocná smetanová rýže

Pokud nejradši vaříte podle hesla “snadno, rychle a bez pečení”, bude pro vás tento recept jak dělaný. K tomu má příjemnou výhodu: můžete do něj zužitkovat přebytečnou rýži.

Budete potřebovat:

  • 2 hrnky uvařené rýže
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 g jahod/malin/vypeckovaných třešní/borůvek
  • cukr dle chuti
  • vanilka
  • strouhaná čokoláda

Postup:

1. Smetanu vyšleháme do pevné šlehačky spolu s cukrem a vanilkou.

2. Vmícháme vychladlou uvařenou rýži a ovoce (větší kusy pokrájíme).

3. Rozdělíme do misek a zdobíme strouhanou čokoládou.

Tip: Servírujeme dobře vychlazené.


autor: Zuzana Plíšková