Okolí Jurkovičovy rozhledny prořídne. Lesníci zde začnou v příštím týdnu kvůli kůrovci s těžbou dřeva

11. listopad 2019 11:04

Společnost Městské lesy Rožnov pod Radhoštěm se chystá vytěžit asi 80 metrů krychlových dřeva, práce začnou 18. listopadu a trvat by měly podle počasí asi do konce měsíce.

V okolí Jurkovičovy rozhledny v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku se bude od příštího týdne těžit dřevo. Městské lesy Rožnov pod Radhoštěm se chystají těžit zejména u hlavního parkoviště muzea u Mlýnské doliny, odkud vede hlavní přístupová trasa k rozhledně. „Trasa bude nyní kvůli těžbě dřeva zavřená,“ řekl zástupce rožnovské radnice Marek Havran.

Lesníci se chystají vytěžit asi 80 metrů krychlových dřeva, práce začnou 18. listopadu a trvat by měly podle počasí asi do konce měsíce.

Čtěte také

„Kvůli napadení kůrovcem je potřeba stromy pokácet a postupně připravit půdu na novou sadbu. Z důvodu přítomnosti těžké těžební mechanizace bude v lese kolem rozhledny zákaz vstupu chodců, lokality budou vypáskovány a viditelně označeny. Jedná se především o úseky lesa kousek nad parkovištěm u muzea u Mlýnské doliny. Rádi bychom lidi poprosili o shovívavost a také o maximální opatrnost,“ uvedl jednatel společnosti Městské lesy Rožnov Rostislav Polášek.

Návštěvnost Jurkovičovy rozhledny, která je na kopci nad skanzenem, roste. V letošní letní sezoně na ni zamířilo 48 717 lidí, přibližně o 700 více než loni.

autor: Český rozhlas Zlín | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související