Obyvatelé zlínských čtvrtí Podvesná a Zálešná se ještě letos dočkají nových pravidel pro stavby a dopravu

19. leden 2024 11:15

Zlín chystá změnu pravidel pro stavby a provoz v památkových zónách čtvrtí Podvesná a Zálešná. Zatím poslední regulační plán je přes třicet let starý.

Cihlové domky postavené firmou Baťa ve Zlíně v minulém století byly navrženy minimalisticky, ale lidé v nich stále žijí a jejich snahy o zlepšení bydlení na malých parcelách omezují zásady památkové péče. Místním se zde podle jejich slov žije pěkně, trápí je ale zejména úzké ulice s množstvím aut a podmínky pro možnost přístaveb. Z hlediska města je pak velmi problematický průjezd záchranných složek nebo popelářů místními ulicemi.

Obyvatel čtvrtí Podvesná a Zálešná se bude týkat nový regulační plán, který má spojit podmínky pro stavby a dopravu do jednoho přehledného dokumentu. Podle městského architekta Jindřicha Nového by měl být nový návrh opatření pro památkové zóny hotový v prvním čtvrtletí letošního roku.

Kompetentních lidí jsme se ptali na možnosti řešení a obsah nového regulačního plánu. Poslechněte si reportáž redaktora Českého rozhlasu Zlín Romana Vernera.

Spustit audio

Související