Noví majitelé polikliniky ve Zlíně. Chtějí zachovat zdravotnické služby a budovu opravit

Budovu polikliniky ve Zlíně koupila developerská skupina RC Europe.

Objekt postavený v roce 1954 čeká postupná rekonstrukce. V plánu je zachování charakteru budovy, oprava opláštění v souladu s okolním zástavbou, řekla ČTK zástupkyně RC Europe Annette Hrušková. Cenu nemovitosti společnost nesdělila, do rekonstrukce chce vložit částku v řádech milionů korun.

Výstavba nové nemocnice ve Zlíně - Malenovicích dostala zelenou. Krajští zastupitelé schválili nákup pozemků

Krajská nemocnice ve Zlíně

Za 180 000 metrů čtverečních pozemků v Malenovicích by měl kraj dát asi 300 milionů korun.

"V rámci interiérových úprav budeme postupovat se snahou neomezovat zdravotní péči ani jiné služby dané budovy. Postupné úpravy zahájíme již v průběhu příštího roku, ale konkrétní časový harmonogram teprve chystáme," uvedla Hrušková.

Společnost si podle ní také uvědomuje problémy s parkováním v okolí polikliniky. "Analyzujeme situaci ohledně parkovacích míst a vnímáme to jako téma, se kterým chceme intenzivně pracovat," uvedla Hrušková.

Zaměření objektu na zdravotnické centrum nechce RC Europe měnit. V poliklinice působí čtyři desítky lékařů různých specializací, také několik menších obchodů a služeb. "Zlínskou polikliniku jsme koupili jako funkční a zaběhnutou a chtěli bychom na současný stav a provoz plynule navázat. Se zařízením podobného typu již máme zkušenosti, mimo jiné vlastníme dentální kliniku v Praze, nejsme tedy v této oblasti úplnými nováčky," uvedl člen představenstva Martin Grünwald.

Portfolio zdravotnických zařízení chce skupina dále rozšiřovat. "Už máme v hledáčku další objekt v obdobně velkém městě jako je Zlín," uvedla Hrušková.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související