Nové odpočívky na dálnici mezi Hulínem a Otrokovicemi nabídnou automatické toalety i cvičební park pro děti a dospělé

4. duben 2019 11:10

Odpočívky na dálnici D55 u Kurovic nabídnou po obou stranách stání pro osobní auta a dvacet pro nákladní. První řidiči zde zastaví na podzim, kdy je v plánu dokončení.

Na dálnici D55 mezi Hulínem a Otrokovicemi bude ještě letos na podzim motoristům k dispozici odpočívka na obou stranách komunikace. Zatím silniční správa nepočítá s čerpací stanicí pohonných hmot. Dělníci už na místě pracují. Odpočívky u Kurovic nabídnou po obou stranách stání pro osobní auta a dvacet míst pro nákladní, upřesnil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl. Podle něj nabídne navíc jednu novinku.

„Bylo rozhodnuto ji zprovoznit bez čerpací stanice pouze s korporátní toaletou. Jde o prefabrikované zařízení s antivandalovým provedením s automatickou toaletou bez stálé obsluhy. Půjde o zcela nový formát na české dálniční síti. I když podobné dočasné vybavení mobilní toaletou jsme zřídili před časem dálnici D11. Tam je ale už dnes stabilní čerpací stanice s hygienickým zázemím,“ popsal mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

Stavba odpočívky vyjde ŘSD na necelých 35,5 milionu korun. Součástí odpočívky u Kurovic bude kromě automatické toalety, také zóna dětského koutku s herními prvky a cvičební sestavy a dětské hřiště. V dostatečném odstupu od něj a od parkovacích ploch, tak aby bylo zachováno soukromí, se bude nacházet cvičební prvek pro dospělé návštěvníky – čtyřhrazda, různé výšky, konstrukce z poploplastových kovových profilů s barevnou úpravou, hrazdy z nerezové oceli, stojan na protažení, úchopová madla z nerezové oceli, popřípadě jiné vhodné prvky. A v neposlední řadě také nádoby na tříděný odpad.

autor: pes
Spustit audio

Související