Koledy, Babička i silvestrovská jízda aneb sváteční program na vlnách Českého rozhlasu Zlín

21. prosinec 2022

Na sváteční dny jsme pro vás, posluchače Českého rozhlasu Zlín, připravili program, který bude příjemnou kulisou pro prožití Vánoc, ale i společníkem pro ty, kteří budou o svátcích sami nebo budou pracovat.

Na Štědrý den nabídneme v čase 10 – 12 hodin hádání ve vánočních Srdcovkách Zdeňka Junáka s Vítězslavem Koudelkou. Pánové budou rozdávat dárky v podobě knížek a CD z naší produkce, které jsme vytvořili ve spolupráci s vydavatelstvím Radioservis.

Čtěte také

24. a 25. prosince ve 14 hodin si budete moct poslechnout legendární Babičku Boženy Němcové.

V podvečer rozezní naše vlny koledy, zejména ty z letos vydaného CD V půlnoční hodinu od Moravia brass bandu. V 18 hodin pak uslyšíte vánoční klasiku – Českou mši vánoční.

Na Boží hod vás čeká od 15 hodin pořad Jana Daleckého a Jany Kobylinské. Vybírat budou vánoční písničky a koledy z archivu.

Na Štěpána pak dobrou kolednickou náladu vytvoří dopolední Apetýt. V první hodině s Blankou Kocourkovou připraví Jarka Vykoupilová speciál Babských rad. O tradicích štěpánského koledování bude Jarka mluvit s Martinou Čechmánkovou, pracovnicí parku Rochus v Uherském Hradišti.

Rok 2022 uzavřeme zvesela 

Poslední den roku opět oslavíme dvouhodinovým luštícím a hádankovým speciálem se Zdeňkem Junákem a Vítězslavem Koudelkou. Po 14. hodině pak začne dvouhodinová silvestrovská jízda Miroslava Donutila. Dvě hodiny před vstupem do Nového roku můžete prožít s Humoriádou na cestách, která vás bude bavit od 22. hodiny až do půlnoci. Prvních 60 minut roku 2023 vyplníme vaší oblíbenou muzikou.

Kompletní program Českého rozhlasu Zlín najdete na našem webu v záložce Program. Přejeme vám krásné a klidné svátky!

Nabízíme vám také pohodové a oddechové články, které vás v roce 2022 na webu Českého rozhlasu Zlín nejvíce zaujaly. Třeba si je znovu rádi přečtete nebo si opět poslechnete oblíbené reportáže a rozhovory. Najdete je ZDE.

autoři: Jiří Kokmotos , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.