Zázvorovo-mrkvový životabudič
Období, kdy všichni kolem kašlou a lehají do postele s chřipkou a nachlazením, je bohužel v plném proudu. Co udělat pro své tělo, aby byla pravděpodobnost, že nemoci odolá, co nejvyšší? Důležité je dodat mu co nejvíce vitaminů. Dejte si nápoj, který je doslova vitamínovou bombou.
Budete potřebovat:
- 2 polévkové lžíce strouhaného kokosu
- 500 g mrkve
- 2 cm zázvoru
- 3 ks červeného pomeranče
- 100 ml kokosového mléka
Postup:
- Strouhaný kokos opražte nasucho na pánvi nebo na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě zahřáté na 180 °C.
- Mrkev očistěte a omyjte.
- Zázvor a mrkev odšťavněte nejlépe v mixéru nebo si kupte koncetrovanou mrkvovou šťávu.
- Z pomerančů vymačkejte šťávu, smíchejte ji s čerstvým džusem z mrkve a zázvoru a přidejte kokosové mléko a opražený kokos.
Nápoj můžete i ohřát, ale pozor, nikdy nevařit! Cenné vitamíny by se tak mohly zničit.
Související
-
Trhanec s jablky a rozinkami
Sladkostí není nikdy dost, těch originálních ještě méně. Mezi ně se řadí jedna, kterou najdete zejména na lístcích vídeňských kaváren.
-
Zapečené batáty
Sladkou chuť mají batáty díky obsahu glukózy, fruktózy a sacharózy. Ačkoli pocházejí stejně jako klasické brambory ze Střední Ameriky, botanicky příbuzné nejsou.
-
Polentovo-pomerančové sušenky
Chutné a netradiční občerstvení vám nabídne recept Apetýtu – má ho pro vás cukrářka a blogerka Maria Matuszek z Laskomin od Maryny.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka