Zdravé kokosové sušenky
Peču, pečeš, pečeme. A kdy jindy než teď! Apetýt pro vás má recept na chutné a zdravé sušenky – bez cukru i bez lepku.
Budete potřebovat:
- 200 g loupaných mandlí
- lněná semínka
- ovesné vločky
- datle
- kakao
- med
- sůl
- kokos
- kokosový olej
Postup:
- V mixéru rozmixujte 1 šálek loupaných mandlí (zhruba 200 g), ¼ šálku lněných semínek, ½ šálku ovesných vloček a ½ šálku datlí.
- Do vzniklé hmoty ještě zapracujte ½ šálku kakaa, 2-3 lžíce medu a ½ lžičky soli.
- Těsto zabalte do folie a uložte na chvíli do lednice.
- Mezitím si připravte náplň: smíchejte 230 g kokosu, 1 lžíci kokosového oleje a 2 lžíce medu se špetkou soli.
- Pak vyjměte těsto z lednice a rozválejte ho na placku. Pomocí formičky vykrojte kolečka, která spojíte kokosovou hmotou.
Může se stát, že náplň bude sypká, proto doporučujeme „dortíky“ plnit ještě ve formičce, aby se zbytečně nerozpadávaly. Hotové sušenky uložte do chladničky, aby ztuhly. V chladu vám vydrží 14 dní. Uvidíte, že se po nich jen zapráší!
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.