Kuskus s borůvkami

V Babských radách jsme se věnovali borůvkám a tomu, jak jsou užitečné. Připomeneme, že borůvky podporují střevní sliznici, dezinfikují, obsahují antioxidanty, zastavují průjem a bojují proti plynatosti.

Afty v ústech se začnou hojit, když sníte hrst čerstvých nebo kompotovaných borůvek. Pro malé děti je vhodné sušené plody borůvek rozvařit na řídkou kaši a dávat po lžičkách. Borůvky snižují hladinu krevního cukru.

Budete potřebovat:

  • 250 ml jablečné šťávy
  • 125 ml kuskusu
  • 125 ml borůvek
  • 1 vanilkový cukr

Postup:

  1. Jablečnou šťávu s cukrem a kuskusem smíchejte v rendlíku a přiveďte k varu za stálého míchání, dokud se nevypaří veškerá tekutina.
  2. Potom stáhněte z plotny a opatrně vmíchejte borůvky.
  3. Můžete hned jíst teplé, nebo kuskus dejte do misky a nechte 2 hodiny chladit.
  4. Ozdobte zmrzlinou a šlehačkou a máte originální dezert.

Související

  • Letní tvarohové knedlíčky

    Česká kuchyně nabízí nejrůznější typy knedlíků, letní variantou jsou sladké plněné nebo polévané ovocem. První psaný recept na českém území pochází ze 17. století.

  • Cheesecake s melounovým přelivem

    Cheesecake je lehký dort, který je během chvilky připravený a hosté jej milují. Připravte si jeho lahodnou variantu s melounovým přelivem!

  • Ananasovo-kokosová kaše

    Snídaně je nejdůležitější jídlo dne, říkávaly už naše babičky říkaly. Stejně jako ostatní jídla by měla být i snídaně vyvážená, barevná a pestrá.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.