Tradiční regionální speciality Zlínského kraje
Zlín svou místní kulinářskou specialitu od dob Bati nemá
Typické jídlo pro Zlín byste hledali těžko. Lidé sem za dob Baťových závodů přicházeli z celé republiky, a tak se kuchyně dnes už krajského města stala průsečíkem různých kultur a chutí. Doma pak příliš nevařili, protože využívali firemní závodní stravování.
Valašsko má kyselici nebo frgály. Na Slovácku zase všichni znají vlčnovské koláčky. Co je ale typickým jídlem pro Zlín? Podle odborníků svou specialitu dnešní krajské město nemá. Čím je to způsobeno, to zjišťovala redaktorka Českého rozhlasu Zlín Tereza Cedidlová.
Související
-
Tak se mlsalo u Baťů. Představuje to nová kuchařka podle originálních receptů Marie Baťové
Nadace Tomáše Bati ve středu představila novou kuchařku podle původních receptů Marie Baťové s názvem 99 sladkých teček Marie Baťové. Český rozhlas Zlín byl u toho.
-
Tibor Novotný z Jarošova odkryl tajemství své prababičky a vyhrál kulinářskou soutěž
V soutěži Českého rozhlasu Pochoutkový vyhrál za rok 2021 recept pana Tibora Novotného. Nadívaná kachna s karamelizovaným zelím je tajným receptem jeho prababičky.
-
Karamelový krém podle cukráře Josefa Maršálka
Jeden z citátů říká: „Když je život sladký, poděkuj a oslav to. A když je život hořký, poděkuj a pracuj na tom, abys to změnil.“
Nejnovější zprávy
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.