Snídaně, která vám nastartuje den. Připravte si mrkvovou pochoutku!
V dopoledním Apetýtu vám celý srpen budeme nabízet každé pondělí inspiraci na jídlo, které bude výživově bohaté a kaloricky vyrovnané. Začneme snídaňovou mrkvovou pochoutkou.
Budete potřebovat:
- 80 g ovesných vloček
- 100 ml nízkotučného mléka
- 25 g nastrouhané mrkve
- 1 lžíci javorového sirupu
- 2 lžíce nasekaných pekanových ořechů
- špetku mleté skořice
Postup:
- Vše smícháme a dáme do sklenice s víčkem.
- Necháme nejlépe 2 hodinky vychladit v lednici, ideálně uchováme přes noc. Uleželá dobrůtka chutná ještě lépe!
Související
-
Zdraví prospěšný chleba
Zdravý chleba, o kterém se vám zatím možná ani nesnilo. Pojďte ho společně s Apetýtem vyzkoušet!
-
Ovocné knedlíky z kuskusu a vloček
V pátečním Apetýtu jsme se tentokrát zaměřili na knedlíky, na jejich lehčí variantu – základem bude kuskus. Je to tvrdozrnná pšenice zpracovaná na droboučké kuličky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.