Ovocné knedlíky z kuskusu a vloček

V pátečním Apetýtu jsme se tentokrát zaměřili na knedlíky, na jejich lehčí variantu – základem bude kuskus. Je to tvrdozrnná pšenice zpracovaná na droboučké kuličky.

Kuskus je velmi výživný, obsahuje vlákninu, bílkoviny, vitamíny skupiny B nebo také vápník a železo. Jeho výhodou je i to, že zasytí, a přitom je lehký.

Co potřebujete?

  • 120 g celozrnného kuskusu
  • 130 g jemných ovesných vloček
  • 3 vejce
  • jahody
  • trošku cukru nebo med
  • sůl

Postup:

  1. Kuskus zalijeme vroucí vodou.
  2. Jakmile se voda vsákne, smícháme kuskus s mletými vločkami, vejci a také s troškou cukru (nebo lžičkou medu).
  3. Z těsta pak vytvoříme placičky, do kterých vkládáme očištěné jahody, meruňky či švestky.
  4. Připravené knedlíky uvaříme v osolené vodě.
  5. Hotové knedlíky můžeme podávat různě, podle chuti a zvyku – třeba s oslazeným tvarohem nebo s mákem a máslem.

Související

  • Nepečený makový cheesecake

    V Apetýtu pro vás vybíráme ze sladkých receptů. Dnes se zaměříme na nepečený cheesecake.

  • Rýžový nákyp se švestkami

    Sladká jídla jako hlavní chod buď milujete, nebo nenávidíte. Asi není nic mezi tím. Každopádně pro vás dnes jedno takové jídlo máme, snad si ho zamilujete!

  • Medové karamelky

    Začátek nového týdne si v Apetýtu osladíme. Vyrobíme si domácí medové karamelky – dobrůtku, na které si smlsnou velcí i malí.