Noční bouřky na jihu Moravy vyvracely stromy i trhaly plechové střechy

2. červenec 2012

Silný déšť a bouřky, které v noci na dnešek na chvíli vystřídaly na Moravě tropická vedra, přidělaly práci jihomoravským hasičům. Zasahovali na celkem 44 místech.

„Nejvíc práce jsme měli na Znojemsku,“ upřesnil mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid, „polámané větve a stromy pomocí motorových pil jsme likvidovali z vozovek například u Tasovic, Horních Dunajovic, Hevlína, Litobratřic, Lechovic a Dyjákovic.“

Silnice neprůjezdné kvůli popadaným stromům hasiči uvolňovali u Pasohlávek, Ivančic, Jinačovic, Lažánek a Prace. „V ulici M. Kudeříkové ve Veverské Bítýšce vyvrácený strom spadl mezi dvě zaparkovaná auta a vozidla částečně poškodil,“ dodal Haid.

Vyvrácené stromy hasiči rozřezávali a likvidovali také v Brně. Zatarasené vozovky uvolnili v Řipské, Rokytově, Dusíkově a Rakovecké ulici. Hasiči – lezci měli práci ve Vitáskově ulici v Brně-Řečkovicích. „Vítr tam utrhl plechovou střechu o rozměrech 10 krát dva metry,“ uvedl mluvčí. Zbytky střechy hasiči provizorně upevnili pomocí hřebíků.

Popadané stromy a větve přerušily dopravu na železniční trati v úseku Znojmo - Grešlové Mýto, v Brně a v Jihlavě nejezdily vlaky kvůli spadlému trakčnímu vedení. Doprava však už byla obnovena.

autoři: hon , Zuzana Plíšková
Spustit audio