Nepečený tvarohový dort

Recept z Apetýtu s Marcelou Antošovou 9. května.

Suroviny:
250 g másla, 100 g mletého cukru, 250 g tvarohu (klasickou kostku), 500 ml mléka, 1 a 1/4 (= asi 1 lžička) pudinkového prášku vanilkového, 1 lžička cukru krystal do pudinku, 2 malé balíčky dětských piškotů nebo 1 velký balíček piškotů, jakékoliv ovoce (jahody, meruňky, kiwi, banány, broskve atd.), nakonec šlehačka na ozdobení

Postup:
Musíme nejprve změklé máslo a mletý cukr utřít do pěny, přidáme tvaroh a z mléka, pudinkového prášku a cukru uvařený a vychlazený pudink. Dobře vymixujeme a pak dno dortové formy vyložíme piškotami. Formu ničím nevymazáváme, potřeme připraveným krémem, poklademe ovocem, na ovoce rozložíme opět piškoty, krém a ovoce. Naplněnou formu vložíme do lednice a necháme ztuhnout, nejlépe by bylo přes noc. Pokud to nejde, tak aspoň 2 hodiny před konzumací. Po ztuhnutí nožem odřízneme dort od formy po okrajích a formu rozevřeme, nakonec můžeme ozdobit šlehačkou. Podáváme vychlazené.

autor: Marcela Antošová